Участь завідувачки Зоряни Яремак та доцентки Лесі Данилюк у роботі  Всеукраїнської науково-практичної конференції «Перші наукові читання з сучасних проблем земельного, аграрного та екологічного права крізь призму творчої спадщини професора Василя Лук’яновича Мунтяна» 

4 квітня 2024 року викладачі кафедри трудового, екологічного та аграрного права навчально-наукового юридичного інституту Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника брали участь у роботі наукової конференції, організованої кафедрою земельного та аграрного права та кафедрою екологічного права Київського національного університету імені Тараса Шевченка (м. Київ).

З вітальним словом до учасників конференції звернулося керівництво Навчально-наукового інституту права Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Приємними спогадами про видатного вченого Василя Лук’яновича Мунтяна поділився з присутніми   А. П. Гетьман, доктор юридичних наук, професор, ректор Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого, академік НАПрН України. Про наукову спадщину професора Василя Лук’яновича Мунтяна, відомого українського вченого правознавця – фундатора освітньої й наукової школи та доктрини сучасного земельного, екологічного, аграрного та природоресурсного права України, нагадав Володимир Васильович Носік, доктор юридичних наук, професор, завідувач кафедри земельного та аграрного права Навчально-наукового інституту права Київського національного університету імені Тараса Шевченка, Вчений секретар відділення екологічного, господарського та аграрного права, член-кореспондент НАПрН України та Тетяна Григорівна Ковальчук, кандидатка юридичних наук, доцентка, завідувачка кафедри екологічного права Навчально-наукового інституту права Київського національного університету імені Тараса Шевченка, Відмінниця освіти України.

Під час роботи круглого столу представлені до обговорення наукові доповіді, що переросли у цікаві дискусії та відкритий діалог, присвячені актуальним питанням правової охорони природи, раціонального природокористування, безпечного для життя і здоров’я довкілля. За результатами роботи конференції підготовлено ряд пропозицій практичного характеру та змісту щодо актуалізації вивчення екологічного, аграрного та земельного права та їх значимості в межах університетської освіти та подальшої професійної реалізації правників.

Тематика виступів представників нашої кафедри стосувалася проблематики здійснення і захисту права на безпечне для життя і здоров’я довкілля: тема доповіді Зоряни Яремак «Право на безпечне для життя і здоров’я довкілля у практиці Європейського суду з прав людини», Лесі Данилюк «Екологічне інформаційне забезпечення та екологічна політика України».