Участь викладачів кафедри в XI науково-практичній конференції на базі Інституту держави і права імені В. М. Корецького НАН України

22 грудня 2020 р. професор Надія Кобецька та доцент Зоряна Яремак брали участь в роботі XI науково-практичної конференції, організованої Радою молодих вчених Інституту держави і права імені В.М. Корецького та Міжнародною асоціацією істориків права на тему: «Організація юридичної науки і освіти в Україні і світі: історичний досвід, сучасний стан та майбутні перспективи».

Конференція приурочена до 85-річчя від дня народження і 55-річчя від початку наукової діяльності академіка НАН України Ю.С. Шемшученка.

Під час конференції були присутні  вчені з Інституту держави і права ім. В.М. Корецького НАН України, Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого, Інституту законодавства Верховної Ради України, Вінницького торговельно-економічного інституту Київського національного торговельно-економічного університету, Державної установи «Інститут економіко-правових досліджень імені В. К. Мамутова Національної академії наук України», Київського національного університету імені Тараса Шевченка, Київського національного економічного університету імені Вадима Гетьмана, Національного університету «Одеська юридична академія», Національного педагогічного університету імені М. П. Драгоманова, Національної академії внутрішніх справ, Національного університету «Одеська морська академія», НДІ інтелектуальної власності Національної академії правових наук України, Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника, Чорноморського державного університету імені Петра Могили, Університету імені Альфреда Нобеля (м. Дніпро), Юридичного факультету Національного авіаційного університету, інших закладів та установ, державні службовці, юристи-практики та громадські діячі.

Організація конференції відбувалась у 2 етапи. На пленарному засіданні із вступним словом до учасників у новому дистанційному форматі звернувся сам ювіляр – директор Інституту держави і права імені В.М. Корецького НАН України, академік НАН України Юрій Сергійович Шемшученко. Згодом робота продовжувалася в рамках секційних засідань:

Секція 1 – «Організація юридичної науки і освіти в Україні і світі: історичний досвід, сучасний стан та майбутні перспективи».

Секція 2 – «Проблема екологічного та природоресурсного права: доробок академіка Ю.С. Шемшученка, сучасні виклики і плани на майбутнє».

Секція 3 – «Вирішення сучасних правових проблем крізь призму взаємодій досвіду здібностей науковців і практики різних поколінь».

В межах 1 секції працювала завідувач кафедри трудового, екологічного та аграрного права З. В. Яремак, тема доповіді якої була пов’язана з аналізом форм застосування правової доктрини у судовій практиці. Професор Н. Р. Кобецька виступала із доповіддю «Роль наукових ідей Ю.С. Шемшученка у становленні інституту екологічних прав громадян України» в межах роботи 2 секції конференції.

За результатами роботи конференції планується опублікування збірника тез.