Участь викладачів кафедри у Всеукраїнській науково-практичній конференції на базі Інституту держави і права імені В. М. Корецького НАН України

9 квітня 2021 р. професорсько-викладацький склад кафедри брав участь у роботі Всеукраїнської науково-практичної конференції «Екологічне законодавство України через призму його історичного розвитку», організованої Інститутом держави і права імені В. М. Корецького НАН України. Конференція приурочена до 60-річчя Закону «Про охорону природи Української РСР». Як наголосив у вітальному слові директор Інституту держави і права імені В. М. Корецького НАН України, академік НАН України Ю. С. Шемшученко, саме Закон «Про охорону природи Української РСР» заклав підвалини подальшого розвитку екологічного (а на перших етапах – природоохоронного) законодавства нашої держави. Академік наголосив на важливості конференцій такого вузькопрофільного формату, які сприяють пошуку найбільш оптимальних шляхів подальшого розвитку екологічного законодавства України з урахуванням як напрацювань науки, теорії екологічного права, так і потреб сучасної практики.

Широке представництво всіх еколого-правових шкіл України свідчить про значний інтерес до предмету обговорення. Увага наукової спільноти була зосереджена на історичних витоках, сучасному стані та перспективах розвитку екологічного законодавства України. В контексті цього досліджувались проблеми формування та реалізації наукових засад сучасного екологічного законодавства, перспективи його систематизації, удосконалення нормотворчої та правозастосовної практики в умовах посилення глобалізаційних процесів, європейської інтеграції України та ряд інших.

У рамках секційного засідання 1 «Сучасний стан і перспективи розвитку екологічного права України» працювали завідувачка кафедри трудового, екологічного та аграрного права Зоряна Яремак (тематика виступу: «Баланс інтересів в екологічних відносинах: деякі питання правозастосування») та доцентка кафедри Галина Мороз (тема доповіді: «Особливості прояву принципу пропорційності в еколого-правових відносинах»).

За результатами роботи конференції опублікований збірник тез, в якому представлені, окрім зазначених виступів, матеріали профес. Надії Кобецької на тему «Еволюція засадничих положень еколого-правового регулювання», викл. Лесі Данилюк на тему «Проблеми здійснення екологічного інформаційного забезпечення в Україні».