Участь кандидатки юридичних наук, доцентки кафедри трудового, екологічного та аграрного права Данилюк Лесі Романівни в роботі заходу, проведеного Академією екологічного права Міжнародного союзу охорони природи, з питань викладання та вивчення екологічного права

К.ю.н., доц. кафедри Данилюк Л. Р. взяла участь в двохденному воркшопі, організованому Комітетом з питань навчання та розбудови потенціалу Академії екологічного права Міжнародного союзу охорони природи. Захід був присвячений розгляду особливостей викладання та вивчення екологічного права в сучасних умовах і в контексті майбутніх викликів.

На сесіях воркшопу були представлені доповіді, які відображали досвід викладання, вивчення та розбудови потенціалу в екологічному законодавстві, спрямований на розвиток еколого-правових дисциплін. Спікерами виступили науковці, викладачі та студенти з Австралії, Великої Британії, Канади, Нової Зеландії та України.

Представницею від Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника виступила к.ю.н., доц. кафедри Данилюк Л. Р., яка презентувала доповідь на тему «Особливості викладання еколого-правових дисциплін у контексті євроінтеграції».

В процесі обговорення доповідей, спікери прийшли до висновку, що викладання та вивчення еколого-правових дисциплін у різних країнах поступово відходять від традиційних навчальних практик і базуються на новітніх підходах із всебічним залученням студентів до навчальної, наукової та практичної еколого-правової діяльності.

Науково-педагогічні працівники кафедри трудового, екологічного та аграрного права, в ході викладання еколого-правових дисциплін, також слідують відповідним тенденціям і забезпечують доступ студентів не тільки до навчального, але й наукового та практичного компонентів дисциплін.