Презентація колективної англомовної монографії кафедри трудового, екологічного та аграрного права «Реалізація принципу сталого розвитку в екологічних правовідносинах: законодавство та практика застосування в Україні»

27 лютого відбулася презентація колективної англомовної монографії кафедри трудового, екологічного та аграрного права «Реалізація принципу сталого розвитку в екологічних правовідносинах: законодавство та практика застосування в Україні» (у відкритому доступі: http://lib.pnu.edu.ua:8080/handle/123456789/15427).

Дана монографія підготовлена в рамках багаторічної співпраці з Академією екологічного права Міжнародного союзу охорони природи (МСОП). Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника (який представляє кафедра трудового, екологічного та аграрного права) є єдиним навчальним закладом України, членом Академії екологічного права МСОП.

Робота над монографією була зумовлена світовими тенденціями глобалізації екологічних проблем та пошуку консенсусного вирішення суперечностей між економічним розвитком і збереженням довкілля. Автори презентованого наукового дорібку здійснили аналіз теоретичних, законодавчих та прикладних аспектів реалізації цілей сталого розвитку в Україні на основі дослідження сучасної національної екологічної політики, основних елементів механізму забезпечення сталого природокористування та врегулювання екологічних конфліктів.

Колектив авторів висловлює слова вдячності керівництву та колективу Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника та навчально-наукового юридичного інституту за підтримку та створені умови для професійного розвитку, Міжнародній екологічній академії Міжнародного союзу охорони довкілля за тривалу співпрацю та надану фінансову можливість опублікувати результати наукового дослідження.
Окрема подяка за позитивні висновки рецензентам – академіку НАПрН України, доктору юридичних наук, професору, Заслуженому юристу України Малишевій Наталії Рафаелівні; кандидату юридичних наук, доценту Струтинській-Струк Людмилі Владиславівні.