Практична зустріч з проєктною менеджеркою Команди підтримки відновлення та реформ при Міністерстві захисту довкілля та природних ресурсів України

20 вересня для здобувачів освіти Навчально-наукового юридичного інституту з метою поглибленого розгляду актуальних проблем навчальних дисциплін еколого-правового напряму було проведено практичну зустріч із питань якості атмосферного повітря як компоненту сталого розвитку та гарантії права на безпечне довкілля.

Захід відбувся в форматі гостьової лекції.

Запрошеною спікеркою виступила Рімма Куштим – старша проєктна менеджерка реформи моніторингу довкілля Команди підтримки відновлення та реформ при Міністерстві захисту довкілля та природних ресурсів України.

Лекторка зосередила свою увагу на політиці та законодавстві ЄС у сфері охорони атмосферного повітря, досвіді його апроксимації в Україні. В результаті студенти набули практичних знань та навичок щодо питання наближення українського законодавства про охорону атмосферного повітря до стандартів ЄС.

Перед початком зустрічі було проведено опитування здобувачів освіти на предмет «Чи стикалися ви з проблемою забруднення повітря?», «Які основні джерела забруднення повітря в Європі?», «Чи пов’язані забруднення повітря та зміна клімату?». За цими ж блоками була й побудована комунікація з аудиторією.

Крім питань розвитку політики та законодавства ЄС у сфері охорони атмосферного повітря, аналізу директив ЄС про якість атмосферного повітря та регулювання джерел викидів, представлення положень Європейського зеленого курсу, значний акцент був зроблений і на проблемах апроксимації директив ЄС у сфері якості атмосферного повітря та промислового забруднення в Україні й на труднощах впровадження підходів законодавства ЄС у екологічній політиці України загалом.

Кафедра трудового, екологічного та аграрного права й здобувачі освіти висловлюють вдячність лекторці за надану можливість ознайомитися з представленим матеріалом, а також за його змістовне, цікаве та практичне наповнення.