Участь доцентки кафедри трудового екологічного та аграрного права Лесі Данилюк у 20му щорічному Колоквіумі Академії екологічного права Міжнародного союзу охорони природи.

 Починаючи з 2003 року Академія екологічного права Міжнародного союзу охорони природи щорічно організовує тематичні колоквіуми присвячені проблемам правового захисту довкілля та реалізації екологічних прав. На сьогодні ці заходи є потужною міжнародною платформою для спілкування, обміну знаннями й досвідом між вченими-юристами та експертами в питаннях правової охорони навколишнього природного середовища з усього світу.

Кафедра трудового, екологічного та аграрного права, будучи членом Академії з 2010 року, неодноразово представляла Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника на відповідних колоквіумах.

Цьогоріч 20й Колоквіум Академії екологічного права МСОП відбувався з 31 липня по 4 серпня на базі Юридичного факультету Університету Східної Фінляндії (м. Йоенсуу, Фінляндія) під темою «Перспективне право в умовах надзвичайної екологічної ситуації» (в змішаному форматі).

Доцентка кафедри трудового екологічного та аграрного права Леся Данилюк працювала в межах секції «Конфлікт, війна та окупація», на якій представила доповідь на тему «Захист екологічних прав і довкілля в умовах війни». Під час презентації були розкриті питання права на безпечне довкілля та доступу до екологічної інформації в умовах війни в Україні, впливу воєнних дій на стан навколишнього природного середовища в Україні, механізмів притягнення держави-агресора до відповідальності за вчинені екологічні злочини та відшкодування нею збитків завданих довкіллю України.

Широка тематика Колоквіуму дозволила міжнародному науковому товариству критично порозміркувати над досягненнями екологічного права та його перспективами, обговорити виклики та визначити кроки для подолання нинішніх і майбутніх надзвичайних екологічних ситуацій.