Участь доцента кафедри трудового, екологічного та аграрного права Лесі Данилюк у роботі першої регіональної Школи з екологічного права

Впродовж 1–2 квітня тривала робота першої регіональної Школи з екологічного права – спільного проекту Івано-Франківського, Криворізького та Полтавського осередків Ліги студентів Асоціації правників України.

Захід мав на меті зібрати юристів у сфері екологічного права, представників екологічних організацій, експертів у галузі екологічних реформ, щоб обмінятися досвідом і найкращими практиками вирішення еколого-правових проблем. В ході роботи школи учасники мали можливість розглянути ключові проблемні питання захисту довкілля, запропонувати ідеї та шляхи їх врегулювання.

Серед запрошених спікерів на заході виступила доцент кафедри трудового, екологічного та аграрного права Леся Данилюк. Представлена тема доповіді стосувалася захисту тварин від жорстокого поводження за законодавством України. Учасники школи мали змогу ознайомитися з правовими аспектами правил утримання домашніх тварин, перспектив їх обов’язкової ідентифікації та реєстрації, утримання диких тварин. Обговорення відповідних питань здійснювалося в форматі «світового кафе», що дозволило не тільки продемонструвати окреслені проблеми, але й обговорити їх самими учасниками та обґрунтувати ними власне бачення щодо їх майбутнього вирішення.