Відбулася дуальна онлайн лекція з навчальної дисципліни “Екологічне право України”

16 листопада, в рамках вивчення екологічного права України на базі Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника проведена гостьова лекція, присвячена аналізу практичних аспектів судового захисту екологічних прав громадян в Україні.

Запрошеним лектором виступила Ольга Мелень-Забрамна – керівниця юридичного відділу міжнародної благодійної організації «Екологія – Право – Людина» (ЕПЛ), яка вже більше 15 років займається судовим захистом екологічних прав громадян та довкілля, а в 2006 році отримала міжнародну премію Ґолдмана за те, що не побоялася подати в суд на державу, аби захистити гирло Дунаю.

У ході лекції-бесіди на основі конкретної справи щодо захисту екологічних прав жителів, які боряться із діючими та планованими свинокомплексами, було детально обговорено механізми, способи захисту, проблеми, які часто супроводжують такі справи.

Крім студентів освітніх програм Право та Міжнародне та європейське право, до заходу долучилися викладачі навчально-наукового юридичного інституту, представники профільних кафедр Київського національного університету імені Тараса Шевченка, Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого, Національного університету «Одеська юридична академія». Приємно відзначити активність студентів, а також подякувати дружній команді науковців екологічного права, які традиційно підтримують ініціативи та заходи колег.