Вітаємо стипендіата програми «Завтра.UA» – студентку магістратури спеціалізації «екологічне та природоресурсне право» Наталю Кисилицю!

Студентка І року магістратури Наталя Кисилиця (науковий керівник – проф. Надія Романівна Кобецька) стала фіналісткою стипендіальної програми «Завтра.UA» Фонду Віктора Пінчука. Це найбільша приватна загальнонаціональна програма з підтримки талановитої молоді в Україні, метою якої є виховання нового покоління українців з відмінною освітою та сильним почуттям громадянської відповідальності, які змінять країну. Стипендіати відбираються щорічно на відкритому всеукраїнському конкурсі. Головними критеріями відбору є високий рівень фахових знань, лідерські якості та комунікаційні здібності, а також бажання зробити свій внесок у процес перетворення країни.

Всього в Рейтингу 1-го туру програми відбору 2018 року взяли участь 639 конкурсантів. За рішенням Фонду на оцінювання експертам 2-го туру було передано 603 конкурсних робіт конкурсантів, які посіли перші 603 позицій в рейтингу 1-го туру. 308 конкурсантів стали учасниками 3-го туру. Переможцями стали конкурсанти, підсумкова оцінка яких дорівнює або є вищою за 75,34 балів, і які, відповідно, зайняли у загальному рейтингу позицію з 1 по 100. Наталя Кисилиця зайняла 52 сходинку рейтингу. На конкурс вона представила наукову роботу, присвячену проблематиці правового режиму прибережних захисних смуг.

Нещодавно Наталя отримала ще одну перемогу. Вона зайняла І місце на Всеукраїнському конкурсі есе з екологічного права. Це щорічний захід, який спрямований на підвищення рівня професійної обізнаності студентів-правників, зокрема у сфері екологічних прав громадян та можливих способів їх захисту в Україні. Захід включав два етапи:

– на першому з них висококваліфікованими фахівцями у даній сфері були оцінені роботи (есе) та визначенні кращих з них;

– на другому етапі відібраних учасників було запрошено на круглий стіл для дискусії зі залученням юристів-практиків, представників громадських організацій, опісля якого відбулося урочисте нагородження призерів.

В своєму есе Наталя Кисилиця розкрила законодавчі механізми регулювання та практичні проблеми реалізації обмеження права загального природокористування, а саме – загального водокористування.