Відкрита лекція дослідника-еколога з Університету Макгілла та Університету Монреаля (м. Квебек, Канада)

12 квітня 2018 р. у рамках міжнародного співробітництва відбулася зустріч викладачів кафедри трудового, екологічного та аграрного права Навчально-наукового Юридичного інституту ДВНЗ «Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника»  з Хасратом Аріжемендом – доктором філософії, викладачем юридичного факультету Університету Макгілла та Університету Монреаля (м. Квебек, Канада), старшим науковим співробітником Центру Міжнародного права сталого розвитку Університету Макгілла, лауреатом премії ЮНЕСКО за освітні інновації (Азія та Тихоокеанський регіон).

Під час зустрічі обговорювались питання участі викладачів кафедри у спільних наукових та освітніх проектах пов’язаних з управлінням природними ресурсами, правами громадян на землі сільськогосподарського призначення та інші.

Запрошений гість також  прочитав лекцію для студентів Навчально-наукового Юридичного інституту на тему «Правове регулювання доступу до використання генетичних ресурсів (на прикладі Індії, Білорусі, Бразилії, Європейського Союзу, України)».

На лекції були представлені актуальні проблеми забезпечення доступу до біоресурсів, особливості їх використання в міжнародному контексті, значення Картахенського та Нагойського протоколів до Конвенції про біологічне різноманіття в процесі регулювання доступу до генетичних ресурсів.